HCC - Dale Mabry Campus

> HCC - Dale Mabry Campus

HCC - Dale Mabry Campus

HCC - Dale Mabry Campus

Client: Hillsborough Community College
Location: Tampa, FL
Size: Approx. 50,000 SF
Service: Public & Civic Infrastructure

Highlights:
Contact Staff: David Fleeman, P.E.
 

As part of a Continuing Services contract with Hillsborough Community College (HCC), Genesis provided survey, engineering, landscape architecture, and construction services for phased renovations to the main pedestrian courtyard area on campus.

Design priorities included creation of a useful and attractive plaza while improving drainage and providing an easy to maintain paved hardscape. An array of shade sails were designed to provide comfort and add aesthetic appeal. Expanded irrigated planting areas were designed with an emphasis on a low maintenance, easy to maintain plant palette. Site lighting is incorporated to enhance the quality of the space for both daytime and nighttime enjoyment. These improvements revitalized a central multi-function pedestrian center that operates as a place to stop and as a main pedestrian transit area. The college intends to utilize the renovated space to host outdoor activities including the annual Presidential Show- case.

This project takes on special significance as the College intends to extend the theme developed in this space throughout campus in future phases that will improve student safety and enhance campus aesthetics.

www.GenesisGroup.com

HCC - Dale Mabry Campus


Tampa, FL

Client:

Hillsborough Community College

Location:

Tampa, FL

Size:

Approx. 50,000 SF

Service

Public & Civic Infrastructure

Highlights:

Campus Planning
Hardscape Design
Irrigation Design
Planting Design
Stormwater Design
Surveying
Urban Design

Contact Staff:

David Fleeman, P.E.

HCC - Dale Mabry Campus

As part of a Continuing Services contract with Hillsborough Community College (HCC), Genesis provided survey, engineering, landscape architecture, and construction services for phased renovations to the main pedestrian courtyard area on campus.

Design priorities included creation of a useful and attractive plaza while improving drainage and providing an easy to maintain paved hardscape. An array of shade sails were designed to provide comfort and add aesthetic appeal. Expanded irrigated planting areas were designed with an emphasis on a low maintenance, easy to maintain plant palette. Site lighting is incorporated to enhance the quality of the space for both daytime and nighttime enjoyment. These improvements revitalized a central multi-function pedestrian center that operates as a place to stop and as a main pedestrian transit area. The college intends to utilize the renovated space to host outdoor activities including the annual Presidential Show- case.

This project takes on special significance as the College intends to extend the theme developed in this space throughout campus in future phases that will improve student safety and enhance campus aesthetics.